Om Kiruna Guidebyrå

Vi är skidåkare, bergsbestigare, grottkrypare, vandrare, klättrare, fiskare och jägare. 

Vi är resenärer, äventyrare, upptäckare, konnässörer och livsnjutare. 

Vi är guider för att vi älskar att vara utomhus och

dela med oss av upplevelsen med andra!

VÅRA GUIDER

Robin Andersson, medgrundare och guide

Robin är född och uppvuxen i Kiruna. Här har han också har bott hela livet förutom några skidsäsonger i Alperna och Kanada. Han har spenderat ett par tusen dagar i skidpjäxor och älskar att vara utomhus lika mycket som han älskar att komma hem till en varm bastu. Robin guidar toppturer, vandring och grotturer hos oss.

John Nilsson, medgrundare, guide

och SVELAV-instruktör

John har sedan 2012 rört sig runt i Kirunafjällen med Abisko som bas. Han gillar svart kaffe med ostmackor, att gå i långa uppförsbackar och grymningsljuset (gryning + skymning = grymning) under december och januari när inte solen når över horisonten. John är utöver SVELAV-instruktör även kursansvarig för Kiruna Klätterklubb, jobbar för fjällräddningen och har jobbat i skidpatrull.

Tim Nordström, medgrundare och guide

Om Tim fick bestämma helt själv skulle han helst vara ute på en lång vandring utan slut. Men med sambo och barn i Abisko så tycker han att arbetet som guide är en bra kompromiss. Tim brinner för att lära ut och dela med sig av sina kunskaper. Utöver de turer han gör hos oss så är han också guide åt NOLS och guidar långturer i USA/Kanada.

Lars "Labba" Jernberg, guide

Tidigt i livet lärde sig Labba att åka snowboard. Det här intresset förde honom senare till jobbet i skiduthyrningen i Riksgränsen. Det ena ledde till det andra och nu bor han i Kiruna med sin familj. Labba rycker in hos oss och guidar framförallt toppturer på splitboard. Han anser för övrigt att ett liv ska levas sidledes.

Kiruna Guidebyrå Logo
Våra Äventyr
Kontakt
Om oss
  • Instagram
  • Facebook