VANDRINGSKURS - INTRO

Den här kursen är för dig som vill börja vandra men känner att du inte riktigt har koll. Kanske är du rädd för vad som kan hända om något inte går som planerat eller undrar hur man gör när allt man äger blir blött? Vi följer gärna med dig ut på en första vandring där vi tillsammans går igenom olika tekniker och tillvägagångsätt för att maximera sin upplevelse!

Var och när?

I området kring Kiruna, Abisko, Kebnekaise, Riksgränsen och Narvik.

Vi håller den här kursen på förfrågan.

Tid

4 dagar, tre nätter i tält.

​Övergripande utbildningsmål

  • Deltagaren ska lära sig grundläggande navigering, första hjälpen i terräng och metoder för turplanering.

  • Deltagaren ska lära sig använda eld och utekök på ett säkert sätt.

  • Deltagaren ska lära sig att bedömma var man kan korsa ett vattendrag på ett säkert sätt.

En typisk Introduktionskurs i Vandring med oss

Dag 1 – Vi möts upp i centrala Kiruna, eller på annan överenskommen plats. Det kan vara t.ex. Abisko eller Nikkaluokta. Det första vi gör är att gå igenom utrustningen så att alla har med sig allt och fördelar den gemensamma packningen som guiden har med sig såsom tält, kök och mat. Efter att utrustningskollen är avklarad, och förhoppningsvis okej, så tar vi oss till startpunkten för våran vandring. Ibland är det på fjället och ibland i skogslandskapet, beroende på vad gästen hade för önskemål när de bokade. När vi sedan börjar gå så sätter vi direkt igång med navigeringen där målet för dagen är det första nattlägret.

Dag 2-3 – Sakta rör vi oss framåt i landskapet, att avverka massor med kilometer är inte målet. Vi stannar istället ofta för att diskutera och göra övningar på olika teman som t.ex. vad händer om någon skadar sig eller hur ska vi korsa den här bäcken på ett säkert sätt. Gästens funderingar och nyfikenhet får styra en stor del av innehållet i kursen uttöver de saker som vi tycker är absolut viktigast att kunna. 

Dag 4 – Vi börjar röra oss tillbaka mot civilisationen, under tiden försöker vi sammanfatta och summera det vi har lärt oss. Förhoppningsvis känner du nu att naturen inte är så farlig längre och att du har fått massor av knep för att kunna ge dig ut och vandra själv.

För vem?

För alla. Kursen anpassas efter dina förutsättningar och önskemål.

Pris

8000 sek/person. Minst betalande 2 personer krävs för att kursen ska genomföras. Max antal deltagare är 4. Om det är två betalande vuxna betalar barn under 16 år 3000 sek/person.

Inkluderat

Mat, transporter inom Kiruna kommun och viss utrustning. 

Ej inkluderat

Dryck annat än vatten. Resa till Kiruna. Personlig utrustning. Mer info om utrustning ges på förfrågan.

_MG_1920.jpg
IMG_8502.jpg
_MG_2198-HDR.jpg
IMG_5340.jpg